Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα χρήσης του υβριδίου UCB1;

  • -

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα χρήσης του υβριδίου UCB1;

Category:Φιστικιά Tags : 

Το υβριδικό υποκείμενο φιστικιάς UCB1 πήρε το όνομα του απο το πανεπιστήμιο Berkley της Καλιφόρνιας. Ο καθηγητής Lee Lshworth απο το τμήμα φυτοπαθολογίας του πανεπιστημίου ήταν αυτός που μετά απο χρόνιες έρευνες το ανακάλυψε..

Είναι διαστάυρωση της ποικιλίας pistacia atlantica με ποικιλία pistacia integerrima. ΤΟ UCB1 είναι ενα ανώτερο υβρίδιο εξαιρετικά ανθεκτικό στις ασθένειες που πλήττουν την φιστικιά αλλα και στο κρύο και την υψηλή αλατότητα του εδάφους. Στην Αμερική είναι εξαιρετικά δημοφιλές υβρίδιο για νέες καλλιέργειες Φιστικιάς και στην Ελλάδα διατίθεται κατ΄αποκλειστικότητα απο τα φυτώρια μας.

Η χρήση υποκείμενων UCB1 σε συνδυασμό  με ποικιλία Ποντίκης κατα το στάδιο του εμβολιασμού, δημιουργεί διπλό πλεονέκτημα για τον παραγωγό που θα τα επιλέξει. Η ποικιλία Ποντίκης είναι απο τις πλέον κατάλληλες για τις κλικατολογικές συνθήκες της χώρας μας ενω το υποκείμενο του εμβολιασμού είναι ιδανικό για μεσαίας και μεγάλης έκτασης εκμεταλλεύσεις καθώς έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  1. Ομοιογένη ανάπτυξη της καλλιέργειας
  2. Άνθιση και καρποφορία κατα την ίδια χρονική στιγμή για όλα τα δέντρα.
  3. Ομοιόμορφο ετήσιο κύκλο ωστε να μπορούμε να ρυθμίζουμε ταυτόχρονα τις καλλιεργητικές πράξεις με μεγάλη επιτυχία.
  4. Αντοχή στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες και το κρύο.
  5. Εξαιρετική ανθεκτικότητα (σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με τα άγρια υποκείμενα) στις ασθένειες και την αλατότητα του εδάφους.